kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen
 


Ik ben in september 2019 gestart met het traineeship bij Silver Psychologie. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gegrepen en gekregen om hier als basispsycholoog aan de gang te gaan. Doordat je vrijwel direct begint met het opbouwen van je eigen caseload, doe je van begin af aan veel ervaring op. Ondanks dat je je eigen caseload opbouwt, word je wel ondersteund door je werkbegeleider en de regiebehandelaren. Hierdoor draag je niet alle verantwoordelijkheid als basispsycholoog en wordt er veel met je meegedacht, wat ik als heel fijn ervaar.

Wat ik mooi vind van het werken bij Silver is dat je een hele diverse groep cliënten behandelt en daarbij gebruik maakt van verschillende behandelmethodes, zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Ik merk dat ik mij heel snel ontwikkel in deze behandelmethodes, doordat je cursussen kan volgen, goed begeleid wordt en natuurlijk dagelijks cliënten behandelt. Je wordt hier als basispsycholoog dus niet ingezet om bijvoorbeeld enkel intakes te doen of één soort behandeling te geven, maar je krijgt echt de kans om je allerlei soorten behandelingen eigen te maken. Kortom, je wordt bij Silver in een flink tempo klaargestoomd om een goed niveau te bereiken als basispsycholoog, iets waar ik heel blij mee ben.

Dat neemt niet weg dat het wel een intensief en pittig traject is waarbij verwacht wordt dat je je volledig inzet. Je moet je klaar voelen voor redelijk wat verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Ik merkte dat ik daar klaar voor was en tot nu toe ben ik alleen maar blij geweest met mijn keuze voor het traineeship bij Silver.