kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen
 


Sinds deze zomer is collega Ellen het team in Rotterdam komen versterken.
Zij vertelt hoe ze de 1e periode bij Silver heeft ervaren:

Dag allen, leuk dat je even kort met ons komt kennismaken! Sinds Augustus 2019 heb ik het geluk gehad om binnen Silver Psychologie ruime ervaring op te mogen doen als psycholoog. Mijn achtergrond is Klinische Neuropsychologie met veel ervaring in het wetenschappelijk onderzoek. Ontzettend graag wilde ik de overstap maken naar het klinische veld, waarbij ik de mogelijkheid kreeg om mij verder te ontwikkelen als ervaren basispsycholoog. Na twee zeer prettige, toegankelijke gesprekken met de recruiter – die alle praktische zaken kon vertellen over het werken in een maatschap - en een ervaren GZ psycholoog - die mij veel inhoudelijk kon vertellen over het werkveld, was ik aangenomen.

Wat mij ontzettend aanspreekt in het werken binnen Silver Psychologie zijn de kansen die je krijgt als psycholoog. Je mag een eigen caseload opbouwen met een zeer diverse problematiek. Daarbij krijg je goede begeleiding van een ervaren GZ-psycholoog met sterke, constructieve feedback, altijd met een positief uitgangspunt. Er heerst dan ook een hele fijne leer- en ontwikkelingscultuur waarbij je alles mag vragen. Als je vragen tussen de begeleidingsuren door hebt, staan andere basispsychologen of begeleiders voor je klaar om je te helpen. Alle relevante literatuur is aanwezig om je kennis op te bouwen en verder uit te bereiden. Wat mijns inziens Silver Psychologie onderscheidt van veel andere organisaties, is dat zij gericht is op het begrijpen van het ontstaan van de klachten. Zij kijken zogezegd verder dan afgevinkte DSM-criteria en uitslagen van gestandaardiseerde vragenlijsten. Silver Psychologie wil mensen begrijpen om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen. Dit doen wij met zijn allen door nieuwsgierig te zijn en te blijven.

Ontzettend blij ben ik dan ook met mijn werkplek en de positieve evaluatie die ik onlangs heb gekregen om mij verder te mogen ontwikkelen als een goede en ervaren psycholoog. Ik kan mij geen mooiere werkplek wensen. Dus, heb je ook Psychologie gestudeerd omdat je altijd nieuwsgierig bent geweest naar het gedrag van mensen? Omdat je wil begrijpen waarom mensen klachten hebben? Omdat je betrokken wil zijn in het gehele zorgproces van je cliënt, van begin tot eind? Omdat je een intrinsieke voldoening vindt in het helpen van mensen? Reageer dan op een van de vacatures.Onze collega Femke, gz-psycholoog,

over de voordelen van werken bij Silver Psychologie


Sinds 2015 ben ik als BIG geregistreerde GZ-psycholoog werkzaam bij Silver Psychologie en nog altijd met veel plezier. Voor mijzelf levert het werken in een maatschap-constructie een enorme vrijheid om keuzes te maken in mijn werk. Deze vrijheid geldt praktisch, hoeveel uren en welke dagen bijvoorbeeld, waardoor ik mijn werk beter kan afstemmen op mijn privésituatie. Maar ook inhoudelijk biedt het mij de vrijheid om keuzes te maken en kan ik voorrang geven aan wat ik belangrijk vind in mijn werk. De maatschap biedt mij anderzijds een kader zoals bepaald door de regels (bijvoorbeeld van verzekeraars) maar niet meer dan noodzakelijk is. In een klein team kunnen we bezig zijn met de inhoud van ons werk en de ontwikkeling daarvan in de eigen regio en in samenwerking met zorgpartners uit de regio.  Ik ervaar daardoor veel minder de bureaucratische druk die ik wel heb ervaren op eerdere werkplekken. Taken en verantwoordelijkheden zijn veel meer helder en vloeien logisch voort uit de wet- en regelgeving van verzekeraars of gemeentes.

Ik ervaar Silver als een dynamische, proactieve organisatie die zich wil ontwikkelen. Ik werk met betrokken en enthousiaste collega’s voor wie verbetering van de zorg belangrijk is. Silver biedt de mogelijkheid om bezig te zijn met de ontwikkeling van producten en het opleiden van jonge collega’s.

Ik heb aanvankelijk wel getwijfeld om de stap te zetten van loondienst naar werken als ZZP’er in een maatschap. Na geruime tijd in loondienst is het toch spannend om zekerheden die je hebt opgebouwd los te laten. Terugkijkend heb ik geen spijt van mijn beslissing omdat ik nu ook financieel meer vrijheid heb over hoe ik mijn zekerheden wil vormgeven. Daarbij is het voordeel dat Silver Psychologie bekend is bij verwijzers in de regio waardoor het opbouwen van een volle caseload geen enkel probleem is. Daarbij biedt Silver praktische ondersteuning bij het verwerken van aanmeldingen, het plannen van intakes en het declareren van dossiers. Daardoor kan ik als therapeut mij richten op mijn taak als behandelaar.
Collega Veerle, psycholoog,

vertelt waarom zij na haar stageperiode graag wilde blijven bij Silver Psychologie
 

Silver Psychologie is een praktijk waarbinnen gewerkt wordt vanuit de zorg voor cliënten. Kwaliteit en zorg zijn belangrijk binnen de praktijk. Het is daarom ook niet voor niets dat Silver Psychologie wat betreft resultaten van onze behandelingen een nummer 1 plek heeft voor GB-GGZ behandelingen en een 4e plek voor S-GGZ behandelingen volgens st. Benchmark GGZ. Er wordt zo mogelijk in samenwerking met andere disciplines gewerkt, om hiermee de kwaliteit van zorg te verbeteren. Doordat er ook in gezondheidscentra gewerkt wordt, zijn er korte lijntjes met de verwijzers, wat ik als erg prettig ervaar.

De manier van werken die hier geboden wordt, o.a. de zelfstandigheid, werkt voor mij erg fijn. Ondanks de zelfstandigheid, heb ik het idee, als basispsycholoog, voldoende begeleid te worden door mijn werkbegeleider en de regiebehandelaren waardoor de verantwoordelijkheid niet meteen geheel bij de startende basispsycholoog komt te liggen. Dit ervaar ik als erg prettig.

Ik ben bij Silver Psychologie gestart als stagiaire en doordat deze periode prettig verliep ben ik daarna gevraagd om te blijven. Ik heb daar niet lang over nagedacht;

Silver Psychologie biedt veel kansen voor startende psychologen waar ontzettend veel te leren valt door de verscheidenheid aan doelgroepen en problematiek binnen de generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ zorg. Denk hierbij onder anderen aan depressieve klachten, angsten, zelfbeeldproblematiek, spanningsklachten, psychosomatische klachten, rouw, trauma, persoonlijkheidsproblematiek en ontwikkelingsproblematiek. Hierbij wordt onder anderen gebruik gemaakt van EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie. De startende basispsycholoog krijgt te maken met meer complexe problematiek waardoor zij klaargestoomd worden om het niveau te bereiken wat passend is binnen onze praktijk.
Daarnaast zijn de collega’s erg behulpzaam en fijn in de samenwerking en hangt er een goede werksfeer.

Kortom, ik werk met veel plezier binnen Silver Psychologie en waardeer de kansen die hier geboden worden!


 

Collega Lisanne, gz-psycholoog,

deelt graag haar ervaring over het werken bij Silver Psychologie.
 

Silver Psychologie is een groeiende praktijk. Om deze groei te bewerkstelligen zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s. Hoe het werken bij Silver Psychologie wordt ervaren door onze therapeuten? Lisanne vertelt.

Sinds mei 2016 werk ik met veel plezier bij Silver Psychologie. Na mijn opleiding tot Gz-psycholoog ben ik hier terecht gekomen, nadat ik bij een grote instelling gewerkt hebt. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een verademing is (geweest). Geen langdradige ingewikkelde procedures om cliënten in een juiste zorglijn te krijgen, maar effectiviteit, zorgvuldigheid en gedrevenheid vanuit passie voor het vak. De cliënt staat op nummer één, (onderdelen van) protocollen worden ingezet als middel om een doel te bereiken en niet als doel op zich. Een behandelplan toegespitst op de vraag van de cliënt en uitgebreidere psychodiagnostiek wanneer dit nodig is. Organisatorisch alles op orde! De resultaten liegen er niet om: nummer 1 binnen de BGGZ en nummer 3 in de SGGZ, van Nederland!

Binnen Silver voel ik me thuis, op mijn gemak en heb ik het fijn met collega`s. Ik ben trots op de organisatie, de doelstellingen maar ook hetgeen al bereikt is! De kwaliteit van zorg staat voorop, ambitie is er vol op te vinden en opleidingen en cursussen worden door iedereen veelvuldig gevolgd.

Er heerst rust en regelmaat en daardoor een ontspannen sfeer. Je hebt verantwoordelijkheid voor jezelf en hierdoor creëer je tegelijk je eigen vrijheden. Balans tussen werk en privé is hierdoor nog nooit zo makkelijk geweest om te behouden, zelfs met kleine kinderen thuis. Dit alles terwijl je wel in een team werkt, met goed geschoolde en gedreven en vooral ook zeer betrokken collega`s. Een collega beschreef dit ooit als “de mogelijkheden van een grote instelling binnen de context van een kleine praktijk met diens voordelen”. Hiermee wilde hij zeggen dat de organisatiestructuur het toelaat om effectief te werken, de cliënt voorop te zetten en langdurige procedures achter wege te laten, maar tegelijkertijd wel over de kennis en kunde te beschikken om uiteenlopende problematiek (van mild tot zeer complex) te behandelen. Ik kan niet anders dan hem volledig gelijk te geven!