kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen
 

Bent u op zoek naar een psycholoog die ervaring heeft met EMDR? In Hoofddorp kunt u vanaf begin 2021 terecht bij Silver Psychologie en online of in onze vestiging in Leiden direct al. Wij hebben veel ervaring met EMDR. Onze erkende psychologen hebben allemaal een EMDR-opleiding gevolgd. U vindt bij ons dus veel ervaring. Wij helpen u graag in een vertrouwde omgeving. Dit geldt uiteraard voor onze EMDR-behandelingen, maar u kunt ook voor andere psychologische hulp contact met onze praktijk opnemen. Wilt u zekerheid en kwaliteit? Maak dan een afspraak bij Silver Psychologie, de specialist in EMDR in de regio Hoofddorp.

Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring zoals een ernstig ongeval, seksueel geweld of een ander geweldsincident. Maar het kan ook om ogenschijnlijke kleine gebeurtenissen gaan en denken de cliënten deze gebeurtenis al lang achter zich te hebben gelaten. De behandeling is geschikt voor verschillende soorten problemen zoals PTTS, angststoornissen, depressie of zelfbeschadiging en persoonlijkheidsstoornissen. Mensen hebben bewezen baat bij EMDR en kunnen na een tijd de draad van hun leven weer oppakken. Silver Psychologie is gespecialiseerd in EMDR in de praktijk in Hoofddorp en Leiden.

Wanneer wordt EMDR gebruikt?

Er zijn gebeurtenissen die diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen verwerkt deze ervaring op eigen kracht. Maar het kan ook zijn dat er psychische klachten ontstaan. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, denk bijvoorbeeld aan flashbacks, herbelevingen en nachtmerries. Andere klachten zijn schrik- en vermijdingsreacties. EMDR is bedoeld voor mensen met trauma gerelateerde klachten of een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Kort gezegd baseert de methode zich op het herstellen van het natuurlijke verwerkings­mechanisme in onze hersenen. Dit verwerkingsmechanisme kan geblokkeerd raken door een nare ervaring of trauma. Via EMDR kan deze blokkade opgeheven worden.

Bewezen

Inmiddels is bewezen dat EMDR goed werkt. U merkt vaak na enkele therapiesessies al vooruitgang. Na een aantal behandelingen met EMDR in Hoofddorp of Leiden kunt u de draad van u leven weer oppakken. Als u bent doorverwezen door uw huisarts kunt u zich meteen voor EMDR in Hoofddorp of omgeving aanmelden via het online aanmeldformulier. Heeft u nog vragen over de behandeling? Dan beantwoorden wij die graag. U kunt een e-mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen. U kunt bij Silver Psychologie niet alleen terecht voor EMDR in Hoofddorp, maar ook voor andere psychologische behandelingen. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.