kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen
 

Wie te maken heeft gekregen met een traumatische ervaring, kan in veel gevallen gebaat zijn bij EMDR. In Breda vindt u deze vorm van psychotherapie bij Silver Psychologie waarbij wij helpen om de gevolgen van dit soort trauma’s te verwerken. Silver Psychologie is sinds 2010 uitgegroeid tot een veelzijdige groepspraktijk voor psychologische zorg. Binnen onze praktijk wordt vaak gebruik gemaakt van cognitieve gedragstherapie en EMDR-behandeling. Maar u kunt ook voor andere behandelingen bij ons terecht. Alle behandelingen worden op maat gemaakt, op basis van een analyse van de oorzaken van de klachten. Wij hebben dus veel ervaring met verschillende behandelingen zoals EMDR. In Breda helpen we u graag om van uw klachten af te komen.

Wat is EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een relatief nieuwe vorm van therapie die in 1989 is ontstaan. Het is mogelijk om een grote verscheidenheid van psychische aandoeningen en klachten te behandelen met onder ander EMDR. Nare gebeurtenissen blijken vaak een aanjager te zijn voor het ontwikkelen van depressieve klachten of verslavingsproblematiek. Het voordeel van EMDR in Breda is dat dit een kortdurende therapie is, waardoor men al na enkele behandelingen weer in staat is het dagelijkse leven weer (beter) op te pakken. EMDR is dan ook bij uitstek geschikt voor de behandeling van:

  • Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS)
  • Angststoornissen
  • Depressies
  • Fobieën
  • Zelfbeschadiging
  • Onbegrepen lichamelijke klachten
  • Onbegrepen pijnklachten

Onze aanpak van EMDR in Breda is door de korte behandelmethode bovendien ook ideaal voor kinderen.

Gespecialiseerde therapeuten

Zoals bij iedere vorm van psychologische hulp is het ook bij EMDR belangrijk dat u enkel gebruik maakt van een erkende en gespecialiseerde therapeut. Uiteraard spreekt het voor zich, dat u voor EMDR in Breda dan ook bij Silver Psychologie aan het juiste adres bent. Wij bieden u de psychologische hulp en ondersteuning die u nodig hebt. Niet alleen met EMDR in Breda, maar ook voor een behandeling met cognitieve gedragstherapie en schemagerichte gedragstherapie. Soms is de stap groot om naar een psycholoog te gaan. Twijfel in dit geval niet, want hoe langer u wacht, hoe erger de klachten kunnen worden. Bij Silver Psychologie bent u in vertrouwde handen.

Contact

Wilt u weten of EMDR in Breda iets voor u is? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Heeft u al een doorverwijzing van uw huisarts, dan kunt u zich ook meteen bij ons aanmelden via het online aanmeldformulier.