kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen
 

Zoekt u een psychologische praktijk die bekend is met EMDR? In Zeist moet u dan bij Silver Psychologie zijn. EMDR is een specifieke vorm van therapie waar wij veel ervaring mee hebben. Veel psychische klachten zijn te behandelen met de methode EMDR, blijkt uit erkend onderzoek. De therapie is bedoeld voor mensen die door nare gebeurtenissen uit het verleden bijvoorbeeld psychische klachten of verslavingsproblematiek ontwikkelen. Ook al gaat het soms om ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen en denken de cliënten zelf deze gebeurtenis achter zich te hebben gelaten. Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, wordt sinds de ontwikkeling van deze therapie in 1989 succesvol ingezet voor de behandeling van verschillende problemen zoals PTSS, angststoornissen, depressie, zelfbeschadiging en persoonlijkheidsstoornissen. Silver Psychologie is gespecialiseerd in EMDR. In Zeist hebben onze psychologen hier veel ervaring mee.

EMDR biedt uitkomst

De meeste mensen verwerken een traumatische gebeurtenis op eigen kracht. Maar soms lukt dit niet en kan deze ervaring voor depressieve klachten of angststoornissen zorgen. Dan kan de behandelmethode EMDR uitkomst bieden. De methode baseert zich op het herstellen van het natuurlijke verwerkings­mechanisme in onze hersenen. Dit verwerkingsmechanisme kan geblokkeerd raken door een nare ervaring of trauma in het verleden. Via EMDR kan deze blokkade opgeheven worden. U kunt na verloop van tijd de draad van uw leven weer oppakken.

Erkende therapie

Dat EMDR goed werkt, is inmiddels bewezen. Veel mensen hebben al baat gehad bij deze vorm van therapie. Nog een voordeel is dat het een kortdurende therapie is. U merkt vaak na enkele therapiesessies EMDR in Zeist al vooruitgang. EMDR is niet alleen geschikt voor volwassenen. Ook kinderen kunnen behandeld worden met EMDR.

Juiste opleiding

Bent u op zoek naar een psycholoog die ervaren is met EMDR in Zeist? Bij Silver Psychologie kunnen we u zeker verder helpen. Onze erkende psychologen hebben een EMDR-opleiding gevolgd. Wij hebben veel ervaring in huis en helpen u graag in een vertrouwde omgeving. Dit geldt uiteraard voor onze EMDR-behandelingen, maar u kunt ook voor andere psychologische hulp of ondersteuning contact met ons opnemen. Kies voor zekerheid en kwaliteit door een afspraak te maken bij Silver Psychologie.

Contact

Als u bent doorverwezen door uw huisarts kunt u zich meteen voor EMDR in Zeist aanmelden via het online aanmeldformulier. Heeft u nog vragen over de behandeling? Dan beantwoorden wij die graag. U kunt een e-mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over onze praktijk en de verschillende behandelmethoden.