kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen
 


In onze praktijk hebben we gemerkt dat rijangst een veelvoorkomend, soms onderschat probleem is. De gevolgen voor het dagelijks leven kunnen groot zijn en behandeling is vaak ingewikkelder dan het lijkt. Om hierop aan te sluiten, hebben we een speciaal behandelprogramma ontwikkeld voor deze doelgroep.

Rijangstbehandeling kan bestaan uit ontspanningstechnieken en het aanleren van vaardigheden, het omvormen van niet helpende of irreële angstgedachten (cognitieve therapie), traumabehandeling met EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) en het stapsgewijs gaan oefenen met het aangaan van situaties die worden vermeden.

Soms is het nodig om ook enkele rijlessen te nemen, bijvoorbeeld als het autorijden erg lang geleden is. Er zijn bij sommige rijscholen speciaal hiervoor getrainde rijangst-coaches werkzaam. Wij kunnen u hierbij adviseren.

Als hulp via uw huisarts of de praktijkondersteuner onvoldoende heeft geholpen, kan de huisarts u naar ons doorverwijzen. Behandeling komt dan in de meeste gevallen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.
 

Link naar folder